De unge

”Tingene ændrer sig, for nu kommer de hvide efter vores piger,” siger en af de kortspillende unge fyre i filmen. ”Og vi tager deres piger. Det er sådan, det kører nu.”

”Hvis vi ligger i med de hvide, gavner det ham. De vil komme her hvert år. Hans forretning vil gå godt. Så det er i hans interesse at fremme sagen.”

De unge fyre diskuterer både i sjov og alvor, hvad hotellet vil betyde for dem. Måske kan de finde en hvid kvinde, som vil tage dem væk fra Sengal, eller måske er der mulighed for at finde et arbejde. Mange unge flytter væk fra Popenguine, fordi mulighederne for arbejde og uddannelse er små.

Det er kun muligt at gå i skole i byen til 10. klasse, hvis man skal i gymnasium eller have en anden uddannelse må man til en større by. Når de kommer hjem i deres sommerferie, hjælper de med høsten, men de arrangerer også fester, og der bliver organiseret sportsaktiviteter, primært fodbold.

Der er ikke mange forlystelser for unge i byen. Der er nogle musik-, kultur- og dansegrupper organiseret af dem selv eller af ældre, der på den måde forsøger at give de unge et netværk og sørge for, at de ikke glemmer deres kulturelle rødder.

Barerne kommer de unge sjældent i – det har de ikke penge til, og der er ingen biograf eller netcafé i byen. Derfor hænger de ud, spiller kort, drikker te og snakker i timevis.