SE FILM:
Hotellet

Hotel La Métisse Daguirane

Hotel La Métisse Daguirane er opkaldt efter Jeannots datter. Det er hans drømmehotel. Men nu sidder Jeannot på sit hotel uden kontakt med byen.

Da Jeannot som barn blev nægtet adgang til Popenguines lille hotel, var det ejet af en libanesisk forretningsmand. Han døde og enken førte hotellet videre. Hun ville udvide, men rådet af ældre og høvdingen ønskede ikke, at der blev bygget mere på byens centrale plads. Hun overhørte gentagne formaninger, udvidede alligevel, blev meget syg, måtte sælge og forlade Popenguine. Historierne i byen siger, at der blev kastet en forbandelse på hende.

Byggeriet
Da Jeannot kommer til Popenguine synes den daværende borgmester (President de la communauté rurale), at det er en god ide med et nyt hotel. Den gamle høvding (chef du village) er død, og den nye er en svagere leder. Jeannot får tilladelse til at rive det gamle hotel ned og begynde forfra. Han vil bygge et hotel, der er anderledes, det skal være flot, og der skal være en netcafé og et afrikansk kulturcenter.

Jeannot ville oprindeligt blive boende i Belgien, sætte sin lillebror eller en veluddannet kusine fra Dakar til at bestyre hotellet, og i øvrigt ansætte folk fra Popenguine. Men han flytter til Popenguine og hans familie finder ud af, at de vil hjælpe med at få hotellet til at køre, så der bliver kun ansat syv fra byen.

Hotellet
Hotellet har 16 værelser, der er swimmingpool og restaurant, men Jeannots planer om en net-café for hotellets gæster og byen beboere er ikke blevet til noget. Det er det afrikanske kulturcenter heller ikke. Han har investeret alt, hvad han ejer, i hotellet, som er opkaldt efter hans datter, og har og lånt de sidste penge i en senegalesisk bank, som overtager hotellet, hvis han ikke kan betale lånet tilbage.

Jeannot må erkende, at der er mange i byen, der ikke er positivt stemt overfor hotellet. Folk er bange for, at turisterne bringer en kultur med sig, som vil ødelægge deres egen. De er også bange for, at hotellet kan føre til udskejelser og prostitution. Men da byen har hårdt brug for økonomisk udvikling, håber mange også, at hotellet kan skabe arbejde til deres børn. At der kommer et rigt klientel, der vil købe kunsthåndværk eller fisk og andre lokale produkter.

Snart sidder Jeannot på sit hotel uden kontakt med byen. Han har ikke etableret et samarbejde med rådet af ældre om, hvordan hotellet kunne bidrage til en positiv udvikling i Popenguine. Der er for få gæster på hotellet til at det kan løbe rundt. Taxachaufføren Birane forsøger at få Jeannot i tale og arrangere et møde med centrale personer i byen. Men det er først da filmen "Drømmenes hotel" vises i Popenguine, at folk i byen forstår, hvem han er og hvad han vil.

Links
Hotel La Métisse Daguirane
Hoteller i Popenguine